Genel

51) Çocuk Gelişimi Atama Puanı – Önlisans atamaları var mı?

  • Ekim 3, 2023
  • 4 min read
51) Çocuk Gelişimi Atama Puanı – Önlisans atamaları var mı?

Çocuk Gelişimi Atama Puanı – Önlisans atamaları var mı?

 

Çocuk Gelişimi Atama Puanı
Çocuk Gelişimi Atama Puanı

 

Çocuk gelişimi güncel atama puanları konusunda detaylı bilgi veriyoruz. Çocuk gelişimi hakkında bilmeniz gereken her şey…
Son zamanlarda çocuk gelişimine ilgi artmaya başladı. Sağlık Bakanlığı’na 2023 yılında 102 Çocuk Gelişimi Sorumlusu atandı. Atama puanlarına bakıldığında en düşük atama puanı 81 puan, en yüksek atama puanı ise 91 puandır. Anaokullarında, okul öncesi öğretmenlerinde ve sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. İki yıllık ve dört yıllık çocuk gelişimi programlarından mezun olanların KPSS sınavından en az 81 puan almaları gerekmektedir. Randevu puanları yıllık bazda değerlendirildiğinde genel olarak 81 ve üzeri puan alan kişiler devlet kurumlarında görev yapma hakkına sahip oluyor.

Çocuk gelişiminde atanmak zor mu?

Çocuk gelişimi okumayı düşünüyorsanız veya yeni mezun olduysanız, atanmanın ne kadar zor olacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ulusal eğitim, sağlık ve adalet bakanlıkları belirli kontenjanlar açtı. Okul öncesi öğretmeni veya danışmanı olarak çalışabilirsiniz. 2023 yılında Çocuk Gelişimi KPSS sınavına başvuran kişi sayısı 700’e, sözlü sınava giren kişi sayısı ise 200’e ulaşacak.
Kontenjan miktarları genellikle 50 ila 100 arasında değişir. Yani KPSS sınavından yüksek puan alıp sözlü sınavı geçerseniz bir devlet kurumuna atanacaksınız. Çocuk gelişimi bölümünde randevuların diğer bölümlere göre biraz daha kolaydır.

KPSS Çocuk Gelişimi Ön Lisans ne işe yarar?

Çocuk Gelişimi sektöründe okumak için iki farklı seçeneğiniz var. Önlisans veya lisans diplomasını seçtikten sonra eğitim alabilirsiniz. Çocuk Gelişimi Önlisans derecesi eşit ağırlıklı bölümlerden biridir, yani KPSS sınavına girildiğinde memur olarak atanacak olan 2 yıllık lisans mezunları. Çocuk Gelişimi Bölümüne atanabilmek için dört yıllık bir lisans programından mezun olmaları gerekmektedir.
KPSS sınavına girerek çocuk gelişimi bölümüne atanmak istiyorsanız 2 yıllık eğitiminizi DGS sınavına girerek 4 yıl içerisinde tamamlamanız gerekmektedir. Dört yıllık çocuk gelişimi programını tamamlamayanlar, iki yılda bir yapılan KPSS sınavına girerek kamu kurumlarına kadrolu olarak girebilmektedirler.

Çocuk Gelişimi Bölümü hangi KPSS’ye girer?

Çocuk gelişimi mezunlarının iki yılda bir tekrarlanan KPSS sınavına girmeleri gerekmektedir. Dört yıllık çocuk gelişimi mezunuysanız KPSS A Grubu sınavına girebilirsiniz. KPSS B veya KPSS A grubuna girebilirsiniz. KPSS A Grubu, eğitim fakültesi ve doğrudan kamu hizmeti pozisyonlarına başvuran adayları içermektedir. KPSS Grup B sayesinde çocuk gelişimi randevunuz için Sağlık ve Adalet Bakanlığı gibi kurumlara yönlendirilebilirsiniz. KPSS A Grubu sınavına ancak önlisans diplomasına sahipseniz girebilirsiniz.

Çocuk gelişimi alanında önlisans için atama var mı?

Çocuk Gelişimi Bölümü mezuniyetten iki yıl sonra randevu almaktadır. KPSS sınavına girerek bir devlet kurumunda iş bulabilirsiniz. Ancak çocuk gelişimi uzmanı olarak değil, bir devlet kurumunda resmi memur olarak atanacaksınız. Kariyerinize devam etmek istiyorsanız eğitiminizi 4 yıl içinde tamamlamanız gerekir. Dört yıllık eğitim almamış öğrenciler devlet kurumlarında resmi memur olarak çalışmaktadır.

About Author

tasadeinteres